Posts

Showing posts from February, 2016

Pening Nak Cari Hadiah??

Image
Assalamualaikum w.b.t & Selamat sejahtera ^_^

Pening memikir nak cari hadiah apa untuk birthday budak2. Beli mainan kang, mainnya sekejap je. Beli makanan, lepas tu kenyang, tapi x lasting.. Beli baju pun sekejap je, diorg dh besar dh xmuat, sure xpakai dah. Erm... Macam nak bagi sesuatu yg boleh diorg ingat kita. Dalam masa yg sama bermanfaat jugak.

Buku!
Yes! Semalam Abg Rayyan ada tunjuk buku comel dlm BookCafe.Com kt mama & papa. Dia kata buku tu mcm best. Hahaha~.. Buku tu mmg nampak menarik judul dia, cover depan pun kiut sangat. Sesuai jadi bahan bacaan kanak2. Kena pulak jadikan Buku sebagai hadiah. Tulis sikit wish kt blkg cover buku tu, balut cantik2, dah jadi hadiah!! Yeay!

Bukan hanya untuk kanak2 saja, semua golongan pun sesuai. Universal present nama dia. Hehe~..
Bukan setakat hari jadi je, buku juga boleh dijadikan hadiah kepada pasangan yang baru berkahwin (buku2 tentang permulaan kehidupan selepas bernikah), yang baru memulakan bisnes, yang baru nak cuba2 sta…

Kedai Buku Online??

Image
Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera ^_^

Seperti yang dijanjikan semalam, saya akan menjawab persoalan dari post yg sebelum ini.
Sudah semestinya jawapan untuk ketiga2 soalan tersebut adalah KEDAI BUKU ONLINE. Kan?!
Memang. Budak darjah 1 pun tau.

Tapi, semua orang tahu ke tentang kewujudan KEDAI BUKU ONLINE?? Ada jgk yg xtahu. Ada yg tahu tapi MALAS nak cari.
Sama jugak macam kita nak cari bahan bacaan yang di 'suggest' oleh kawan2 tapi bila nak kena cari section by section dalam kedai buku tu punyalah seksa! Kena pulak time tu orang ramai, bila dah jumpa section dia sekali kena tengok pulak satu-satu buku yang mana, judul apa, jilid berapa, dan entah apa2 lagilah... Haaa, pening sampai ke sudah. Lagi pulak bila dah jumpa buku yang diidamkan tu, sekali kena rembat plak dgn member yg kebetulan cari buku yg sama. Lambat sesaat jee.. Nangis!
Tu belum masuk cerita kalau bawak anak2 pulak. Haaa.... Boleh merecik peluh dalam kedai yg ber 'air-cond'. Berhuhuhuhu la …