Posts

Showing posts from 2016

Kurus The Konjac Food

Image
Assalamualaikum w.b.t & Selamat Sejahtera semuanya ^_^

Lama tak bersiaran di blog.. Last post pun bulan Februari atau March rasanya..

Ada benda baru nak cerita sebenarnya nih.. Nama dia Kurus, hihi~.. Actually nama jenama makanan gantian sihat untuk Konjac Food.

Apa tu Konjac Food?

Konjac Food adalah makanan gantian kepada Nasi, Mee & Kueyteow tetapi lebih sihat. Konjac Food terdiri dari 97% air + 3% serat Glucommanan yang terdapat di dalam ubi Konjac.

Macam mana rupa bentuk Konjac tu?


Inilah ubi Konjac!



Jom Follow rapat-rapat page ni --->
https://m.facebook.com/Kurus-The-Konjac-Food-1593974180923066/

Hormon.

Assalamualaikum w.b.t & Selamat sejahtera semuanya..

Kenapa hormon??
Sebab tgh belek2 muka yang makin.... -last update bulan Februari 2016.

Hari ni dah 14 November 2016, dah 9 bulan berlalu. Lama dah tinggalkan blog ni terbiar tak berusik.

Pasal hormon tu, sebenarnya bukanlah masalah hormon kot.. Lebih kepada salah guna skincare atau produk penjagaan kulit muka. Memang kulit muka problem jugaklah lepas tersalah guna sabun tu. Ditambah pula dengan peningkatan umur yang membuatkan kolagen kulit semakin menipis kaannn..

Jerawat naik kt pipi kiri kanan, dahi pun penuh, dagu pun sama. Nak menangis pun tak guna rasanya, benda dah jadi, dah tumbuh melata pun. Ulang suara ye, ini kisah berbulan-bulan yang lalu tau. Sekarang kulit I dah kembali ceria 😁😁😁✌. Alhamdulillah.

Give up sekejap dengan segala pencuci muka yang ada dalam Malaysia ni. Pencuci muka sebelum ni dah habis stok, susah nak cari dah. Mungkin dah tak produce lagi agaknya. Merata mencari. Sedih.
Gatal sangat kan nak mencu…

Pening Nak Cari Hadiah??

Image
Assalamualaikum w.b.t & Selamat sejahtera ^_^

Pening memikir nak cari hadiah apa untuk birthday budak2. Beli mainan kang, mainnya sekejap je. Beli makanan, lepas tu kenyang, tapi x lasting.. Beli baju pun sekejap je, diorg dh besar dh xmuat, sure xpakai dah. Erm... Macam nak bagi sesuatu yg boleh diorg ingat kita. Dalam masa yg sama bermanfaat jugak.

Buku!
Yes! Semalam Abg Rayyan ada tunjuk buku comel dlm BookCafe.Com kt mama & papa. Dia kata buku tu mcm best. Hahaha~.. Buku tu mmg nampak menarik judul dia, cover depan pun kiut sangat. Sesuai jadi bahan bacaan kanak2. Kena pulak jadikan Buku sebagai hadiah. Tulis sikit wish kt blkg cover buku tu, balut cantik2, dah jadi hadiah!! Yeay!

Bukan hanya untuk kanak2 saja, semua golongan pun sesuai. Universal present nama dia. Hehe~..
Bukan setakat hari jadi je, buku juga boleh dijadikan hadiah kepada pasangan yang baru berkahwin (buku2 tentang permulaan kehidupan selepas bernikah), yang baru memulakan bisnes, yang baru nak cuba2 sta…

Kedai Buku Online??

Image
Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera ^_^

Seperti yang dijanjikan semalam, saya akan menjawab persoalan dari post yg sebelum ini.
Sudah semestinya jawapan untuk ketiga2 soalan tersebut adalah KEDAI BUKU ONLINE. Kan?!
Memang. Budak darjah 1 pun tau.

Tapi, semua orang tahu ke tentang kewujudan KEDAI BUKU ONLINE?? Ada jgk yg xtahu. Ada yg tahu tapi MALAS nak cari.
Sama jugak macam kita nak cari bahan bacaan yang di 'suggest' oleh kawan2 tapi bila nak kena cari section by section dalam kedai buku tu punyalah seksa! Kena pulak time tu orang ramai, bila dah jumpa section dia sekali kena tengok pulak satu-satu buku yang mana, judul apa, jilid berapa, dan entah apa2 lagilah... Haaa, pening sampai ke sudah. Lagi pulak bila dah jumpa buku yang diidamkan tu, sekali kena rembat plak dgn member yg kebetulan cari buku yg sama. Lambat sesaat jee.. Nangis!
Tu belum masuk cerita kalau bawak anak2 pulak. Haaa.... Boleh merecik peluh dalam kedai yg ber 'air-cond'. Berhuhuhuhu la …

Bersihkan sawang 'rumah' no 2.

Image
Assalamualaikum w.b.t & Selamat sejahtera ^_^

Dah lama tak update apa2 kt sini.. Bersawang sikit, hehe..
Dah ada new chapter in life.. Anak sulung dah masuk darjah 1.. Excited sangat sampai rasa nak masuk sekolah balik, hahaha... Yang no 2 pun dah start tadika.
And kita dh ada baby baru dalam family. So, total ada 4 anak.. Baru xbaru jgklah.. She's gonna be 1 this April. Alhamdulillah..

Well, seperti biasa bila dah lama tak post apa2 ada sedikit rasa canggung nak menaip. Kepala pun blur lagi, nak ambil masa 'free' pun time anak2 tak ganggu (which is impossible).. Tapi demi nak hilangkan sawang2 dlm 'rumah' ni, kita mesti berusaha! Yes!

Nak warm up sikit cerita pasal KEDAI BUKU ONLINE seperti yg terpampang di atas.
Siapa yg suka baca buku?
Siapa yg suka pegang buku?
Siapa yg NAK BELI BUKU tapi XSUKA BERATUR lama2 kt kedai buku & paling penting tak suka nak round banyakkkk kali kt tempat2 @ section2 buku yg memang menjadi pilihan @ carian peribadi? Hahaha, t…