Posts

Showing posts from November, 2016

Kurus The Konjac Food

Image
Assalamualaikum w.b.t & Selamat Sejahtera semuanya ^_^

Lama tak bersiaran di blog.. Last post pun bulan Februari atau March rasanya..

Ada benda baru nak cerita sebenarnya nih.. Nama dia Kurus, hihi~.. Actually nama jenama makanan gantian sihat untuk Konjac Food.

Apa tu Konjac Food?

Konjac Food adalah makanan gantian kepada Nasi, Mee & Kueyteow tetapi lebih sihat. Konjac Food terdiri dari 97% air + 3% serat Glucommanan yang terdapat di dalam ubi Konjac.

Macam mana rupa bentuk Konjac tu?


Inilah ubi Konjac!



Jom Follow rapat-rapat page ni --->
https://m.facebook.com/Kurus-The-Konjac-Food-1593974180923066/

Hormon.

Assalamualaikum w.b.t & Selamat sejahtera semuanya..

Kenapa hormon??
Sebab tgh belek2 muka yang makin.... -last update bulan Februari 2016.

Hari ni dah 14 November 2016, dah 9 bulan berlalu. Lama dah tinggalkan blog ni terbiar tak berusik.

Pasal hormon tu, sebenarnya bukanlah masalah hormon kot.. Lebih kepada salah guna skincare atau produk penjagaan kulit muka. Memang kulit muka problem jugaklah lepas tersalah guna sabun tu. Ditambah pula dengan peningkatan umur yang membuatkan kolagen kulit semakin menipis kaannn..

Jerawat naik kt pipi kiri kanan, dahi pun penuh, dagu pun sama. Nak menangis pun tak guna rasanya, benda dah jadi, dah tumbuh melata pun. Ulang suara ye, ini kisah berbulan-bulan yang lalu tau. Sekarang kulit I dah kembali ceria 😁😁😁✌. Alhamdulillah.

Give up sekejap dengan segala pencuci muka yang ada dalam Malaysia ni. Pencuci muka sebelum ni dah habis stok, susah nak cari dah. Mungkin dah tak produce lagi agaknya. Merata mencari. Sedih.
Gatal sangat kan nak mencu…