Posts

Showing posts from February, 2017

Hai, saya Bella Donna!

Image
Hai nama saya Bella Donna.

Saya suka kulit muka adik-adik, kakak-kakak & abang-abang yang tak suka pakai sabun muka.

Saya paling suka kulit muka adik, kakak & abang yang tersalah pakai produk.

Trauma?
Jangan gundah.
Asal saya asli dari Konjac.
Serat sayur yang digubah menjadi span.

PJY12
#KurusTheKonjacFood


Assalamualaikum wbt.
Salam sejahtera pada yang sudi membaca.

Kali ni nak cerita tentang kebaikan Bella Donna The Konjac Sponge.

Sebelum ni saya ada tuliskan tentang break out skin. Pengalaman sendiri.

Dah setahun rupanya berKonjac Sponge.
Memang best, tak pernah mengecewakan. Alhamdulillah.

Saya memang puas hati setakat ni dengan span Konjac ni. Mudah guna, tak perlu nak pakai apa-apa cream pun.
Seronok sebab kita yang pernah trauma dengan masalah kulit ni jadi lega bila gunakan span Konjac.
Tak perlu pun fikir pasal kesan sampingan.
Sebab memang takde.

Kulit lebih bersih cuci dengan span Konjac dari cuci biasa-biasa dengan pencuci muka.

Pengalaman menggunakan span Konjac selama setahun (bukan sebulan ye, ulang suara SETAHUN), memang absolutely awesome.
Takde hal la setakat naik jerawat pendam (jerawat yang tak nampak tapi bila pegang sakit), cuci muka dengan span Konjac 3 kali sehari, InsyaAllah esoknya jerawat pendam pun segan nak naik.

Span ni dibuat dari serat ubi Konjac, serat tu…

Apa cerita?

Assalamualaikum wbt.

Lama tak bersiaran di sini.
Tertinggal-tinggal rumah No 2 ni.

Dah macam-macam yang berlaku selama ni. Rugi tak kongsi di sini.
Perihal anak-anak, keluarga, Konjac, FB Page yang dah tak aktif, FB personal sendiri yang dah minimize kawan-kawan -- dari 3ribu lebih tinggal beratus je.
Macam-macamlah..

Jumpa sifu-sifu online, dapatan-dapatan berfaedah yang susah sekali jumpa diluar. Kalau nak dapatkan pun mungkin kena beli buku kot.
Yang ni MAHAL ceritanya.

Salah seorang darinya Doktor Rizal Abu Bakar.
Dia ni memang best.
Macam-macam tips tentang otak yang dikongsikan di wall FBnya.

Siap saya tulis dalam buku setiap tips tu. Sangat bermanfaat.

InsyaAllah nanti saya cuba kongsikan di sini.
Manalah tau ada yang sudi nak baca kan?

Okay, see you when I see you.
Hihi.