Macam Mana Linen Jadi Kain?


Assalamualaikum wbt semuanya.

Terima kasih sebab sudi nak singgah di blog ni.

Kali ni kita nak cerita tentang fabrik linen.
Jarang sebenarnya dengar pasal kain pasang linen. Selalu kita dah di suakan dengan fabrik linen yang dah pun jadi baju.

Okay, first of all, apa permulaan linen?

Kat sini kita sediakan gambar lagi untuk anda semua 'get the picture' tentang susur galur linen ni. Haa, dah macam sejarah dah.

Linen mulanya dari flaxseed. Orang diet Atkins taulah pasal flaxseed ni. Memang terkenal dengan khasiatnya yang mengandungi omega-3 & seratnya yang tinggi. Biji flax ni hanya hidup sekali je dalam setahun bila kita tanam dia. Special kan?

Selepas tu dia tumbuh menjadi rerumput flax. Dan seterusnya bolehlah rujuk di gambar yang ada ni. Hihi. 


Kita beritahu secara general saja sudahlah. Nanti pening pula nak baca panjang-panjang.

Okaylah, lepas ni kita sambung lagi pasal kain linen.
Perkongsian dari Puan Doktor Safiya Amaran tentang fabrik linen. Tunggu post lepas ni. 😁

Popular posts from this blog

Hormon.

Kain Pasang Linen