Chocolate Chip Cookies.. Nyumm~






Assalamualaikum w.b.t..

Time2 hujan ni buat kita cepat lapar. Kdg2 nk ringkas, saya goreng keropok ke, cekodok ke kan... Tapi kalau ada brg2 cm kt resepi bwh ni, dtg plak time rajin tu kan, jadi jgk saya teruskan niat buat cookies ni. Tambah pulak anak2 duk sibuk tnya "mama nak buat apa tu?" .. Bila jwb nk buat cookies, seronok sakan diorg.. Tggu je kita siapkan cookies, dgn penuh xsabarnya setiap minit tnya bila nk siap.. Huhu~.. Mencabar sabar btul.. Apa yg penting, kne fokus btul2, jgn tersalah sukat sudah..

Choc chip cookies

1 cup butter, softened
1 cup white sugar
1 cup packed brown sugar
2 eggs
2 teaspoons vanilla extract
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
 2 teaspoons hot water
1/2 teaspoon salt
2 cups semisweet chocolate chips
1 cup chopped walnuts

Directions
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
Cream together the butter, white sugar, and brown sugar until smooth. Beat in the eggs one at a time, then stir in the vanilla. Dissolve baking soda in hot water. Add to batter along with salt. Stir in flour, chocolate chips, and nuts. Drop by large spoonfuls onto ungreased pans.
Bake for about 10 minutes in the preheated oven, or until edges are nicely browned.
    
Resepi dan cara2nya saya dpt dari blog mne ntah.. For sure, dr luar Malaysia la kan.. Dh lupa dh.. Suka sgt google resepi yg mudah2 dan ringkas2, smpai xtahu saya dpt resepi2 ni dr mne.. Hah, xpelah.. Yg penting saya dpt share sama2 dgn anda semua! Selamat menjamu selera!

Popular posts from this blog

Kain Vietnam Silk 1

Intro - Kain Vietnam Silk

Kain Linen